Declarație privind accesibilitatea

Site-ul Liceului Alimentar Terezianum Sibiu

Această declarație se aplică conținutului publicat pe domeniul: https://terezianum.ro

Nu se aplică altor conținuturi sau site-uri publicate pe subdomeniile sale.

Acest site este gestionat de o echipă de voluntari din Liceul Alimentar Terezianum Sibiu și este conceput pentru a fi utilizat de cât mai multe persoane, inclusiv de persoanele cu handicap.

Toți utilizatorii ar trebui să poată:

să mărească textul cu până la 200 % fără probleme
să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului utilizând doar tastatura
să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului cu ajutorul cititoarelor moderne de ecran și al software-urilor de recunoaștere vocală (pe calculatorul sau telefonul lor)
Site-ul este conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 pentru site-uri și aplicații mobile. Este respectat îndeaproape nivelul „AA” al Orientărilor privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) – versiunea 2.1.

Nivel de conformitate
Acest site este parțial conform cu standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 și cu Orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) 2.1 nivelul AA. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Conținut inaccesibil”.

Site-ul a fost testat ultima dată pe 25 octombrie 2024.

Întocmirea declarației
Această declarație a fost întocmită pe 16 decembrie 2024.

Ea se bazează pe examinarea unui eșantion reprezentativ de pagini web de către un expert în materie de accesibilitate calificat de IAAP, utilizând o combinație de teste manuale și automate.

Părerea dumneavoastră
Vă invităm să ne spuneți care este opinia dumneavoastră cu privire la accesibilitatea site-ului Liceului Alimentar Terezianum Sibiu. Vă rugăm să ne informați dacă întâmpinați obstacole în materie de accesibilitate:

Tel.: 0745994607
Ne puteți scrie pe adresa de e-mail admin@terezianum.ro (vă rugăm să nu includeți în formular date sensibile, de exemplu informații care v-ar putea dezvălui situația financiară/medicală sau orice alt subiect sensibil).
Încercăm să răspundem la observații în termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii lor.

Compatibilitatea cu browserele și tehnologiile asistive
Site-ul oficial al Liceului Alimentar Terezianum Sibiu este conceput astfel încât să fie compatibil cu următoarele cel mai des utilizate tehnologii asistive standard:

cea mai recentă versiune a browserelor Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox și Apple Safari;
în combinație cu cele mai recente versiuni ale NVDA, VoiceOver și TalkBack.
Specificații tehnice
Accesibilitatea site-ului oficial al Liceului Alimentar Terezianum Sibiu se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și orice tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

HTML
WAI-ARIA
CSS
JavaScript

Conținut inaccesibil
În pofida tuturor eforturilor noastre de a asigura accesibilitatea site-ului oficial al Liceului Alimentar Terezianum Sibiu, suntem conștienți de unele limitări, pe care dorim să le rectificăm. Mai jos este prezentată o descriere a limitărilor cunoscute și a soluțiilor potențiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă confruntați cu o problemă care nu este menționată mai jos.

Limitările cunoscute ale site-ului oficial al Liceului Alimentar Terezianum Sibiu:

Cititorul video – accesibilitatea prin tastatură: suntem conștienți de unele probleme legate de accesibilitatea playerului nostru video (la selectarea limbii de subtitrare din meniu, utilizatorul nu poate schimba limba cu săgețile de pe tastatură, ci doar cu tasta Tab).
Subtitrări: unele videoclipuri au subtitrări complexe deschise în care vorbitorii nu sunt identificați în mod clar.
Descriere audio: materialele video de pe acest site nu au o descriere audio.
Grafice și diagrame – utilizarea culorilor: Unele grafice și diagrame de pe site se bazează doar pe culori pentru a comunica informații, ceea ce creează confuzie pentru persoanele cu tulburări de vedere cromatică. În diagrame în care etichetele nu sunt asociate vizual cu secțiunea colorată corespunzătoare, prin clic pe etichetele din legendă se trece direct la linia, bara sau secțiunea corespunzătoare din interiorul sau din afara acesteia, ceea ce le permite utilizatorilor să verifice ce etichetă face parte din grafic. Intenționăm să rezolvăm această problemă pe parcursul anului 2027.
Ierarhia rubricilor: pe unele pagini, rubricile nu sunt structurate ierarhic. Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii martie 2027.
Organigramă: versiunea actuală a organigramei vizuale publicate nu este accesibilă persoanelor care utilizează un cititor de ecran sau celor care navighează doar cu tastatura. Whoiswho este o alternativă accesibilă pentru cea mai mare parte a conținutului.
Formularul pentru observații: Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii martie 2027.
Linkuri externe care se deschid fără avertizare: unele linkuri deschid o fereastră (sau o filă) nouă fără avertizare. Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii martie 2027.
Linkuri: când un link pentru descărcare trimite la altă pagină web, se deschide o fereastră sau o filă nouă. Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii martie 2025.
Câmpuri formular: în opțiunile de filtrare, unele câmpuri ale formularului nu au o etichetă conectată în mod corespunzător. Intenționăm să rezolvăm această problemă până la sfârșitul lunii martie 2027.
Animații: unele pagini conțin animații, cum ar fi grafice animate, care nu pot fi puse în pauză, oprite sau ascunse. Intenționăm să rezolvăm această problemă pe parcursul anului 2025.
Efectul de paralaxă: unele pagini conțin efecte de paralaxă care pot provoca amețeală, greață și dezechilibru la persoanele cu sensibilitate la mișcare.