Activitati – Saptamana meseriilor 2021

SAPTAMANA MESERIILOR – 15.03.-19.03.2021

PROGRAM DE ACTIVITATI

1. Luni, 15.03.2021 „Invatamantul profesional si tehnic” – diseminare activitati locale din cadrul proiectului Erasmus + „Electronic Cultural Portfolio of My Region” – C2 Food Culture – realizarea a 2 retete video, create pentru revista electronica a proiectului dedicata sectiunii gastronomie. Participanti: Valentina Cabezaş, Lacramioara Nistor, Alexandra Drumaş, Karla Munteanu – X E, calificarea cofetar-patiser/ lucrător hotelier, coordonatori: prof. Cornelia Popa, prof. Simona Butoi, editare şi montaj film: Sebastian Comşa – IX B, coordonator: prof. Oana Sturz

2. Marti, 16.03.2021 „De la teorie la practica” – instruirea practica in conditii reale de munca la agentul economic Carul cu flori. Participanti: clasa a XI-a D, calificarea – Ospatar (chelner) – lucrator in unitati de alimentatie publica, coordonatori: prof. Voina Anca, prof. Iurea Daniela. „Activitati practice in bucatarie” – coordonator: prof. Coman Aura, „Impletirea activitatii teoretice cu practica si laboratorul”, clasa a XI-a G, Calificarea: Brutar, patiser, preparator produse fainoase, profesori coordonatori: Bicher Daniela, Gherghel Mariana
De la teorie la practica – „Carul cu flori”
Prezentarea agentului economic partener- Carul cu flori
Activitati practice in bucatarie
Impletirea activitatii teoretice cu practica si laboratorul

3. Miercuri, 17.03.2021 Ziua Porților deschise – sesiuni de informare/ promovare a ofertei educaţionale, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Terezianum Sibiu orele 9-13, coordonator prof. Popa Cornelia, dir. adj. prof. Toma Liliana

4. Joi, 18.03.2021 „Oportunitati pe piata muncii – invatamintul profesional si tehnic”- Perspective in meseriei de cofetar – patiser prezentare realizata de elevii clasei XIF, expozitia de produse din aluat dospit realizata de elevii clasei XIG, calificarea brutar,patiser,preparator produse fainoase si aplicatii online realizate de elevii clasei XD, calificarea Ospatar(chelner), lucratori in unitati de alimentatie publica.Coordonatori: prof. instruire practica Moga Madalina, prof. de instruire practica Bunescu Viorela si prof.Cuntan Irina
Perspective in meseria de cofetar-patiser
Expozitie de produse din aluat dospit
Aplicatii online – clasa XD

5. Vineri, 19.03.2021 – „Competenta pentru o piata a muncii competitiva in context european!” meserii care ne ofera un loc de munca sigur. Prezentare de produse la standurile expozitionale realizate cu ocazia diverselor evenimente. Coordonator prof. Oana Sturz. Buna practici in procesul de prelucrare primara a carnii – coordonator: prof. instruire practica Butoi Laurentiu
Standuri expozitionale-Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Terezianum, Sibiu
Bune practici in procesul de prelucrare primara a carnii

Intocmit,
Popa Cornelia – responsabil aria curriculara Tehnologii

Director,
Solomon Marian